miércoles, 4 de mayo de 2011

actividades casa del tibet

En castellano aquí  ACTIVITATS MAIG  2011

 
Dijous 5 de maig a les 20h
Presentació: VIATGE A LADAKH, emblema budista - El viatge com teràpia
 A càrrec de Dídac Escribano i Joan Dombon Charlez


Presentació del viatge d'equilibri personal que es realitzarà del 6 al 19 d'agost de 2011. L'art de viatjar ens duu a explorar, descobrir i sentir llocs inoblidables. En el marc incomparable del Ladakh, entre visites turístiques i paisatges espectaculars, viatjarem cap a l'interior per a retrobar el ritme natural de la vida, equilibrar la ment i el cos i experimentar la senzillesa de la vida, la nostra vida. Es projectarà un audiovisual de l'itinerari del viatge i coneixerem les activitats que es realitzaran per a promoure el benestar en la nostra vida mitjançant l'educació emocional i la meditació.

Conclourem la presentació amb una meditació relaxant.
Dia/Hora: Dijous 5 de Maig a les 20h
Lloc: Fundació CASA del TIBET
Entrada: Lliure
Contacte: www.orixa.com y www.equilibrio-emocional.es  

Dissabte 7 i diumenge 8 maig
INICI DEL CURS PER DESENVOLUPAR L'EQUILIBRI EMOCIONAL
per Joan Dombón Charlez

Durant els mesos de maig i juny es realitzarà a la Fundació Casa del Tibet la segona edició del Curs per desenvolupar l'equilibri emocional. Un curs inovador en l'àmbit de l'educació emocional que promou una vida equilibrada, plena i amb sentit. El curs, validat científicament, integra els coneixements més destacats de la psicologia de l'emoció i de les ciències contemplatives. Aprendrem a ser conscients de les emocions, a calmar la ment i a desenvolupar sentiments positius cap a un mateix i els altres, augmentant el benestar físic i mental. Més informació en www.equilibrio-emocional.es

Dia/Hora:Dissabtes, de 18h a les 20:30h.
Diumenges, de 9:30h a 13:30h i de 15h a 19h
Lloc:Fundació CASA del TIBET (Sala Chenrezik)
Entrada: www.equilibrio-emocional.es
Contacte: 932075966 info@casadeltibetbcn.org


 
Dimarts 10 de maig a les 20h (INAUGURACIÓ)
Exposició:"VIURE I MEDITAR" (fins el 10 de juny)
de Marisol Escalera
INVITACIÓ (Descarregar PDF)

"Com experimentem la meditació en la vida diària?. Aquesta exposició és una selecció de fotografies sobre moments quotidians en els quals podem meditar, i com la meditació pot transformar les nostres accions en meditació". Marisol Escalera és dissenyadora gràfica.
La seva formació artística prové també de diverses disciplines com la fotografia i la dansa contemporània. Practica habitualment tai chi i meditació. Aquest projecte és la seva petita aportació personal a la meditació, amb el desig que es converteixi en un hàbit tan quotidià i especial....com el de rentar-se la cara al matí.

Dia/Hora: Dimarts 10 de maig, a les 20h (INAUGURACIÓ)
Lloc: Fundació CASA del TIBET
Entrada: Lliure
Contacte:932075966 info@casadeltibetbcn.org


 
Dijous 12 de maig a les 20h
CONCERT: Música clàssica hindustani (ragas) del Nord de l'Índia
amb PARTHA SAROTHY (sarod) i tablas de Ashis Paul

Alumne de Ravi Shankar durant un llarg període de la seva joventut i avui en dia un concertista reconegut  internacionalment, Partha Sarothy (sarod) és un dels músics més importants del panorama musical actual a l'Índia. Ve de Calcuta a Barcelona, acompanyat de Ashis Paul a les tablas (percussió). El sarod és un instrument de corda (vint i cinc en total), és utilitzat principalment en la música clàssica del nord de l'Índia, i Partha Sarothy (sarod) ens brinda l'oportunitat de tenir aquesta experiència en directe aquí a Barcelona.

Dia / Hora: Dijous 12 de maig a les 20h
Lloc: Fundació CASA del TIBET
Entrada: 15 euros
Venda anticipada: 12 euros (compte 2013-0160-91-0201226038 - Caixa Catalunya)
També a la Fundació CASA del TIBET (c / Rosselló 181 - Barcelona) i a INTEGRAL IOGA CENTER (c / Milana 29 - Sant Pere de Ribes).  OBS: El resguard és la seva entrada

Contacte: 93.896.44.86 integralyogabcn@gmail.com


 
CANCEL·LADA
la presentació del documental 
"BLOWING IN THE MOUNTAINS" a la seu de la Fundació CASA del TIBET prevista el 12 de maig a les 20h
PODEU VEURE EL DOCUMENTAL PER INTERNET:
 www.blowininthemountains.com
I RECOLÇAR EL PROJECTE A LA WEB DE VERKAMI
http://www.verkami.com/projects/164-blowin-in-the-mountains   
Títol basat en l'himne generacional de Bob Dylan versionat per l'artista tibetà Loten Namling. El documental recull els testimonis de diferents personalitats de l'exili tibetà com ara Thubten Wangchen, Palden Gyatso, Jetsun Pema, Jigme Zangpo. i l'aportació de José Elías Esteve (advocat i demandant de Hu Jintao), Mikel Dunham (erudit i autor del llibre Buddha's Warriors) i l'actor Richard Gere. Ens narra la història de la recerca d'un jove Lama nascut fora del Tibet i ens dóna una visió de com una cultura sobreviu fora de la seva geografia a través de la cultura, l'art, la religió, la política i la mitologia. Un retrat de l'exili tibetà i dels processos de canvi que s'estan produint. Filmat entre Índia, Nepal, EEUU i Barcelona.

 
Divendres 13 de maig a les 19h
Concert de música Kirtan de l'Índia
amb VAIYASAKI DAS

ISKCON Barcelona es complau a presentar una vetllada de kirtan i mantres sagrats amb el famós cantant Vaiyasaki Das. Reconegut internacionalment pel seu virtuosisme musical en l'antic art del Kirtan i del Bhajan, Vaiyasaki Das és un tenor que ofereix una rara oportunitat d'experimentar el gust de l'autèntica música devocional de la tradició vèdica. Encara que va néixer a Londres, Anglaterra, va créixer a Winnipeg, Canadà. Després de molts anys en el món de la música - i una recerca personal de l'espiritual - actualment és un dels cantants més destacats en el circuit del kirtan.  Vaiyasaki Das va llançar el seu primer àlbum en 1982, seguit de més de dotze CDs  que ara són considerats referències en l'univers de la world music, del ioga i del kirtan. 
A més del concert hi haurà també una actuació especial de Dansa Odissi amb Jahnavi Dasi i degustació vegetariana de cortesia.
Dia / Hora: Divendres 13 de maig a les 19h
Lloc: Fundació CASA del TIBET
Entrada: 12 euros
Informació: Nimai 648.040.051 


 
Dimarts 17 de maig a les 20h
Puja especial de LLUNA PLENA, en record del segrestament del XI PANCHEN LAMA(Gedhun Choekyi Nyima).
Dirigida pel Ven. Thubten Wangchen

El 17 de Maig de 1995, tres dies després d'haver estat reconegut per La Sa Santedat el Dalai Lama com el XI Panchen Llama, Gedhun Choekyi Nyima va ser segrestat pels polítics i militars del govern xinès convertint-se, amb tan sol sis anys, en el presoner polític més jove del món.Després de la concentració pacífica davant el consolat de la Xina per a recordar al món que el Panchen Llama segueix segrestat i per a demanar la seva llibertat, aprofitem la celebració d'aquesta Puja de lluna plena, amb recitació de mantras i ofrenes (tsok), per a dedicar-se-la i sol·licitar la seva llibertat. Els assistents que ho desitgin poden col·laborar aportant ofrenes (flors, aliments, begudes ...).

Dia/Hora: Dimarts 17 de maig a les 20h
Lloc: Fundació CASA del TIBET
Entrada:Lliure
Contacte:932075966 info@casadeltibetbcn.org


 
Divendres 20 de maig a les 20h
Concert NADIU AMERICÀ
Amb UTARA (flauta nativa americana)
Acompanyat de Kiowa (instruments cerimonials)

UTARA ens presenta en directe el so de la flauta nativa americana. Ens portarà per altres terres, seguint el ritme del vent harmoniós de les terres de l'Oest. Un recorregut musical que ens transporta a una altra saviesa, la música viva dels indis natius americans, ens fa connectar amb les seves arrels i recordar la seva integració amb la natura. Sons de l'ànima per a escoltar-los amb un cor obert. Utara és fabricant de flautes natives americanes, intèrpret i compositor. El seu treball està enfocat en la difusió d'aquest instrument com a eina de sanació, de renovació contínua per al nostre esperit.

Kiowa participa amb Utara amb els tambors cerimonials i altres instruments de percussió.

Dia / Hora: Divendres 20 de maig a les 20h
Lloc: Fundació CASA del TIBET
Entrada: 10 euros
Informació: info@utara.es      www.utara.es 


 
Divendres 20 a diumenge 22 de maig
Curs: 2on NIVELL DE MASSATJE TIBETÀ (KU-NYE) - Massatje Energètic
per: Dr. Lobsang Shrestha

En general, la manca d'energia psicològica i física es deu a l'ús de la nostra energia més enllà de les nostres capacitats. La manca de disciplina en l'alimentació i la son són altres causes d'aquesta disminució d'energia. Aquest curs inclou explicacions teòriques sobre les energies, les diferents causes de la debilitat o manca d'energia tant física com psicològica. A més del massatge, s'ensenyen altres tècniques per a reestablir l'energia. D'altra banda, s'inclou informació general sobre dieta i psicologia per a preservar i millorar les energies. En aquest curs s'aprofundeix en la tècnica del massatge i s'amplia la informació del primer curs perque el massatge energètic permeti recuperar o millorar l'energia perduda. (Cal haver cursat el 1er nivell curs).

Dia/Hora: Divendres 20 de 17h a 20.30 h
Dissabte 21 i Diumenge 22, de 10h a 13h i de 16h a 20h
Lloc: Fundació CASA del TIBET
Entrada: Inscripció anticipada a Secretaria.
Contacte: 932075966 info@casadeltibetbcn.org


Dijous 26 de maig a les 18 h
Satsang amb PREM BABA

Sri Prem Baba és un mestre espiritual realitzat del llinatge Sachcha. El seu treball consisteix en crear ponts entre espiritualitat i psicologia, Orient i Occident. Prem Baba combina Satsang, meditació, música i cants. Et guiarà per obrir el teu cor, observar-te a tu mateix, integrar les teves ombres i connectar amb allò Diví. La seva rigorosa i pràctica forma de treball es diu El Camí del Cor, i et permet passar de la por i l'ego a l'amor i la compassió.

Dia / Hora: Dijous 26 de maig a les 18h
Lloc: Fundació CASA del TIBET
Entrada: 5 euros (donatiu mínim)
AFORAMENT LIMITAT: 200 persones

Informació i reserves: prembababcn@gmail.com   www.prembaba.org.br


 
Divendres 27 i dissabte 28 de maig
Iniciació de TARA BLANCA
Ensenyament: COMENTARI DE LA SADANA DE TARA BLANCA PER A LA PRÀCTICA DIARIA
Pel Ven. Lodrö Rimpotxé

Lodrö Rinpoché va néixer en 1942 a l'est del Tibet i va ser reconegut com la V reencarnació. Va viure en el seu monestir i va estudiar en el monestir de Sera durant diversos anys. Després dels seus estudis a Lhasa i del seu exili a l'Índia, Sa Santedat el Dalai Lama li va enviar a Rikon, Suïssa, per a ajudar a fundar el primer monestir tibetà a Europa. Allà va començar a transmetre el Dharma i a donar ensenyaments budistes. Posteriorment va fundar diversos centres i s'ha dedicat des de llavors a publicar un gran nombre de traduccions a l'alemany i l'anglès d'escriptures budistes tibetanes. Actualment resideix en un dels seus centres a Erlenbach, Zurich. Venda del llibre de les Pràctiques de Tara Blanca amb instruccions pel seu Retir. Reserva i pagament anticipat al inscriure's. Preu: 30 euros

Dia/Hora: Divendres 27 de 20h a 21.30 h
Iniciació: 20 euros (socis: 15 euros)
Dissabte 28 de 10h a 13h i de 15h a 17h (Curs: 30 euros)
Lloc: Fundació CASA del TIBET
Entrada: Inscripció anticipada a Secretaria.
Contacte: 932075966 info@casadeltibetbcn.org


 Més activitats aquí >> ACTIVIDADES MAYO 2011

 
Jueves 5 de mayo a las 20h
Presentación: Viaje a LADAKH, emblema budista - El viaje como terapia
A cargo de Dídac Escribano y Joan Dombon Charlez


Presentación del viaje de equilibrio personal que se realizará del 6 al 19 de agosto de 2011.
El arte de viajar nos lleva a explorar, descubrir y sentir lugares inolvidables. En el marco incomparable del Ladakh, entre visitas turísticas y paisajes espectaculares, viajaremos hacia el interior para reencontrar el ritmo natural de la vida, equilibrar la mente y el cuerpo y experimentar la sencillez de la vida, nuestra vida. Se proyectará un audiovisual del itinerario del viaje y conoceremos las actividades que se realizarán para promover el bienestar en nuestra vida mediante la educación emocional y la meditación. Concluiremos la presentación con una meditación relajante.

Día/Hora:Jueves 5 de Mayo, a las 20h
Lugar: Fundació CASA del TIBET
Entrada: Libre
Contacto: www.orixa.com y www.equilibrio-emocional.es


Sábado 7 y domingo 8 de mayo
INICIO DEL CURSO PARA DESARROLLAR EL EQUILIBRIO EMOCIONAL
por: Joan Dombón Charlez


Durante los meses de mayo y junio se realizará en la Fundació Casa del Tibet la segunda edición del Curso para desarrollar el equilibrio emocional. Un curso inovador en el ámbito de la educación emocional que promueve una vida equilibrada, plena y con sentido. El curso, validado científicamente, integra los conocimientos más destacados de la psicología de la emoción y de las ciencias contemplativas. Aprenderemos a ser conscientes de las emociones, a calmar la mente y a desarrollar sentimientos positivos hacia uno mismo y los demás, aumentando el bienestar físico y mental. Más información en www.equilibrio-emocional.es

Día/Hora: Sábados de 18h a las 20.30h
Domingos, de 9:30h a 13:30h y de 15h a 19h
Lugar: Fundació CASA del TIBET (Sala Chenrezik)
Entrada: inscripciones en: www.equilibrio-emocional.es
Contacto: 932075966 info@casadeltibetbcn.org

 
Martes 10 de mayo, a las 20h. (Inauguración)
Exposición: "VIVIR Y MEDITAR"
de Marisol Escalera (hasta el 10 de junio)
INVITACIÓN (Descargar PDF)
"¿Cómo experimentamos la meditación en la vida diaria?. Esta exposición es una selección de fotografías sobre momentos cotidianos en los que podemos meditar, y cómo la meditación puede transformar nuestras acciones en meditación". Marisol Escalera es diseñadora gráfica. Su formación artística proviene también de diversas disciplinas como la fotografía y la danza contemporanea. Practica habitualmente tai chi y meditación. Este proyecto es su pequeña aportación personal a la meditación, con el deseo de que se convierta en un hábito tan cotidiano y especial.... como el de lavarse la cara por la mañana
.
Día/Hora: Martes 10 de mayo a las 20h (INAUGURACIÓN)
Lugar: Fundació CASA del TIBET
Entrada: Libre
Contacto:932075966 info@casadeltibetbcn.org 
Jueves 12 de mayo a las 20h
CONCIERTO:  Música clásica hindustani (ragas) del Norte de la India
con PARTHO SAROTHY (sarod) y tablas de Ashis Paul 

Alumno de Ravi Shankar durante un largo período de su juventud y hoy en día un concertista mundial, Partho Sarothy (sarod) es uno de los músicos más importantes del panorama musical actual en la India. Viene de Calcuta a Barcelona, acompañado de Ashis Paul en las tablas (percusión).  El sarod es un instrumento de cuerda (veinte y cinco en total), es utilizado principalmente en la música clásica del norte de la Índia, y Partho Sarothy (sarod)  nos brinda la oportunidad de tener esta experiencia en directo aquí en Barcelona.

Día/Hora: Jueves 12 de mayo a las 20h
Lugar: Fundació CASA del TIBET
Entrada: 15 euros
Venta anticipada: 12 euros (Cuenta 2013-0160-91-0201226038 -  Caixa Catalunya)
También en Fundació CASA del TIBET (c/ Rosselló 181 - Barcelona) y en INTEGRAL YOGA CENTER (c/ Milana 29 - Sant Pere de Ribas). BS: El resguardo es su entrada

Contacto:  93.896.44.86  integralyogabcn@gmail.com


 
CANCELADA 
la presentación del documental "BLOWING IN THE MOUNTAINS" en la sede de la Fundació CASA del TIBET prevista el 12 de marzo a las 20h. 
PODÉIS VER EL DOCUMENTAL POR INTERNET:  www.blowininthemountains.com
Y APOYAR EL PROYECTO EN LA WEB DE VERKAMI:
http://www.verkami.com/projects/164-blowin-in-the-mountainS 
Título basado en el himno generacional de Bob Dylan versionado por el artista tibetano Loten Namling. El documental recoge los testimonios de diferentes personalidades del exilio tibetano como Thubten Wangchen, Palden Gyatso, Jetsun Pema, Jigme Zangpo. y la aportación de José Elías Esteve (abogado y demandante de Hu Jintao), Mikel Dunham (erudito y autor del libro Buddha's Warriors) y el actor Richard Gere. Nos narra la historia de la búsqueda de un joven Lama nacido fuera del Tibet y nos da una visión de como una cultura sobrevive fuera de su geografía a través de la cultura, el arte, la religión, la política y la mitología. Un retrato del exilio tibetano y de los procesos de cambio que se están produciendo. Filmado entre India, Nepal, EEUU y Barcelona.


 
Viernes  13 de mayo a las 19h
Concierto de música KIRTAN de la India
con VAIYASAKI DAS

ISKCON Barcelona se complace en presentar una velada de kirtan y mantras sagrados con el famoso cantante Vaiyasaki Das. Reconocido internacionalmente por su virtuosismo musical en el antiguo arte del Kirtan y del Bhajan, Vaiyasaki Das es un tenor que ofrece una rara oportunidad de experimentar el sabor de la auténtica música devocional de la tradición védica.  Aunque nació en Londres, Inglaterra, creció Winnipeg, Canadá.  Después de muchos años en el mundo de la música - y una búsqueda personal de lo espiritual - actualmente es uno de los cantantes más destacados en el circuito del kirtan. Vaiyasaki Das lanzó su primer álbum en 1982,  seguido por más de doce CDs que ahora son considerados referencias en el universo de la world music, del yoga y del kirtan.
Además del concierto habrá también una actuación especial de Danza Odissi con Jahnavi Dasi y degustación vegetariana de cortesía.

Día/Hora: Viernes 13 de mayo a las 19h
Lugar: Fundació CASA del TIBET
Entrada: 12 euros
Información de venta: Nimai 648.040.051


 

Martes 17 de mayo, a las 20h.
Puja especial de LUNA LLENA, en recuerdo del secuestro del XI PANCHEN LAMA
(Gedhun Choekyi Nyima)
Dirigida por el Ven. Thubten Wangchen

El 17 de Mayo de 1995, tres días después de haber sido reconocido por Su Santidad el Dalai Lama como el XI Panchen Lama, Gedhun Choekyi Nyima fue secuestrado por los políticos y miltares del gobierno chino convirtiéndose, con tan solo seis años, en el prisionero político más joven del mundo. Tras la concentración pacífica delante del consulado de China para recordar al mundo que el Panchen Lama sigue secuestrado y para pedir su libertad, aprovechamos la celebración de esta puja de luna llena, con recitación de mantras y ofrendas (tsok), para dedicársela y solicitar su libertad. Los asistentes que lo deseen pueden colaborar aportando ofrendas (flores, alimentos, bebidas ...).

Día/Hora:Martes 17 de mayo, a las 20h
Lugar:     Fundació CASA del TIBET
Entrada: Libre


 
Viernes 20 de Mayo  2011 a las 20h
Concierto NATIVO AMERICANO
Con UTARA  (flauta nativa americana)
Acompañado de KIOWA (instrumentos ceremoniales)

Nos presenta en directo el sonido de la flauta nativa americana.  Nos llevarán por otras tierras, siguiendo el ritmo del viento, el viento armonioso de las tierras del oeste.  Un recorrido musical que nos transporta a otra sabiduría, la música viva de los indios nativos americanos,  nos hace conectar con sus raíces y recordar su integración con la naturaleza. Sonidos del alma para escucharlos con un corazón abierto.  Utara  es fabricante de flautas nativas americanas,  intérprete y compositor. Su trabajo está enfocado en la difusión de este instrumento como herramienta  de sanación, de renovación continua para nuestro espíritu. Kiowa participa junto a Utara con los tambores ceremoniales y otros instrumentos de percusión.

Día/Hora: Viernes 20 de mayo a las 20h
Lugar: Fundació CASA del TIBET
Entrada: 10 euros
Información:  info@utara.es       www.utara.es


 
20 a 22 MAYO
Curso: 2º NIVEL DE MASAJE TIBETANO (KU-NYE): Masaje Energético,
por: Dr. Lobsang Shrestha

En general, la falta de energía psicológica y física se debe al uso de nuestra energía más allá de nuestras capacidades. La falta de disciplina en la alimentación y en el sueño son otras causas de esta falta de energía. Este curso incluye explicaciones teóricas sobre las energías, las distintas causas de la debilidad o falta de energía tanto física como psicológica. Además del masaje, se enseñan otras técnicas para reestablecer la energía. Por otro lado, se incluye información general sobre dieta y psicología para preservar y mejorar las energías. En este curso se profundiza en la técnica del masaje y se amplia la información del primer curso para que el masaje energético permita recuperar o mejorar la energía perdida.

Día/Hora: Viernes 20, de 17h a 20:30 h.
Sábado 21 y Domingo 22,de 10h a 13h y de 16h a 20h
Lugar: Fundació CASA del TIBET
Entrada: Inscripción anticipada en Secretaría.
Contacto: 932075966 info@casadeltibetbcn.org


 
Jueves 26 de Mayo  a las 18h
Satsang  con PREM BABA

Sri Prem Baba es un maestro espiritual realizado del linaje Sachcha. Su trabajo consiste en crear puentes entre espiritualidad y psicología, Oriente y Occidente. Prem Baba combina Satsang, meditación, música y cantos. Te guiará para abrir tu corazón, observarte a ti mismo, integrar tus sombras y conectar con lo Divino. Su rigurosa y práctica forma de trabajo se llama El Camino del Corazón, que te permite pasar del miedo y el ego al amor y la compasión.

Día/Hora: Jueves 26 de mayo a las 18h
Lugar:  Fundació CASA del TIBET
Entrada: 5 euros (donativo mínimo)
AFORO LIMMITADO 200 personas

Información y reservas: prembababcn@gmail.com     www.prembaba.org.br 
Viernes 27 y sábado 28 mayo
Iniciación de TARA BLANCA Enseñanza:
COMENTARIO DE LA SADANA DE TARA BLANCA PARA SU PRÁCTICA DIARIA,
por el Ven. Lodrö Rinpoché
Lodrö Rinpoché nació en 1942 en el este de Tíbet y fue reconocido como la V reencarnación. Vivió en su monasterio y estudio en el monasterio de Sera durante varios años. Tras sus estudios en Lhasa y exilio en India, Su Santidad el Dalai Lama le envió a Rikon, Suiza, para ayudar a fundar el primer monasterio tibetano en Europa. Allí empezó prontamente a transmitir el Dharma y a dar enseñanzas budistas. Posteriormente fundó varios centros y se ha dedicado desde entonces a publicar un gran número de traducciones en alemán e inglés de escrituras budistas tibetanas. Actualmente reside en uno de sus centros en Erlenbach, Zurich. Venta del libro de las Prácticas de Tara Blanca con instrucciones para su Retiro. Reserva y Pago por adelantado al inscribirse. Precio: 30 euros.

Día/Hora: Viernes 27, de 20h a 21:30 h.
(Iniciación: 20 euros, Socios: 15 euros)
Sábado 28, de 10h a 13h y de 15h a 17h (Curso: 30 euros)
Lugar: Fundació CASA del TIBET
Entrada: Inscripción anticipada en Secretaría.
Contacto: 932075966 info@casadeltibetbcn.org

Más actividades aquí >>

No hay comentarios:

Publicar un comentario